Scroll Top

Je kledingkast indelen? Tips en voorbeelden!

Kasten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Maar welke kast past nu bij jou? Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn er verschillende aspecten die een rol spelen. Uiteraard de maat van de kast, de kleur en de indeling.

Met onze kennis en ervaring kunnen wij je hierbij goed adviseren. In deze blog zoomen we in op de indeling van jouw kledingkast en hoe we deze op jouw persoonlijk wensen en behoeften afstemmen.

Wil je meer weten over welke soorten kasten er zijn, lees dan hier verder.

Meten is weten

Om een passende kastindeling samen te stellen, nemen we de huidige kast als uitgangspunt. Wat heeft je huidige kast aan hang en leg gedeelte en wat zijn de wensen voor de nieuwe kast? Dit bekijken we per meter. Je hebt bijvoorbeeld nu in de kast 2 meter aan hangroedes. Je wil graag meer kleding ophangen, dan heb je vanzelfsprekend meer hangroede nodig. Door de kledingstukken op te hangen op een hanger en dit per 5 stuks op te meten, kun je een inschatting maken van de benodigde extra hangruimte. Per 5 hangers heb je dan een x aantal centimeters nodig.

Bij hangkleding zijn ook de lengtes van de diverse kledingstukken van belang. Een overhemd op een hanger gebruikt ongeveer één meter hoogte en een jurk tot over de knieën ongeveer anderhalve meter. Heb je niet zo veel hangruimte nodig van anderhalve meter, dan kun je gebruik maken van een T-stuk. Hiermee wordt de kast verdeeld in twee gelijke stukken met een deel hangroede voor lange hangkleding en een deel met 3 á 4 planken voor legkleding. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het samenstellen van de kastindeling, speelt ook mee wat voor kleding je hebt. Veel truien vraagt namelijk meer ruimte dan T-shirts. De gemiddelde plankhoogte is +- 30 cm. Voor een trui is dit zeker nodig. Heb je lagere stapeltjes shirts en hemdjes, dan kan de plankhoogte naar +- 24 cm en kunnen er iets meer planken in de kast.

Voor kleinere kledingstukken zoals ondergoed, sokken en accessoires zijn lades handig. Lades kunnen op twee manieren in een kast worden toegepast. Op de ene manier zijn de lades onderdeel van het exterieur. De lades zijn dan toegankelijk zonder deuren te hoeven openen. Je kan ook kiezen om de lades achter de deuren te plaatsen. Dit geeft een rustigere uitstraling in de kamer en lades zijn dan ook toe te passen in een kast met schuifdeuren.

Handige opbergoplossingen

Om de kastindeling verder te optimaliseren, zijn er veel accessoires voor praktische opbergruimte.

       

Een garderobelift maakt zo effectief mogelijk gebruik van de hoogte van de kast. De hangroede wordt hierbij bovenin de kast geplaatst. Door middel van het liftmechanisme trek je de roede naar je toe, zodat deze voor de kast hangt. Zo ontstaat er bovenin de kast geen loze ruimte op planken waar je niet goed bij kunt.

De uittrekbare pantalonhouder wordt onder de plank gemonteerd. Hierop hangen de pantalons en broeken netjes naast elkaar en blijven ze kreukvrij. Met behulp van een riemhouder kunnen riemen of stropdassen netjes worden opgehangen.

 

Om lades optimaal in te richten zijn er diverse oplossingen voor vakverdeling in de lade. Zo kun je kledingstukken of accessoires overzichtelijk opbergen. Met behulp van een schoenenrek kunnen schoenen netjes in de kast opgeborgen worden. Deze optie is ook ideaal om te gebruiken in een kast voor in de hal.

 

Spiegel en verlichting

Er zijn diverse mogelijkheden om een spiegel te verwerken aan de binnenkant van de kledingkast. De meest gangbare is een spiegel op de binnenkant van een deur. Daarnaast is het ook mogelijk om spiegel in de kast te plaatsen die uitschuifbaar en draaibaar is.

Verlichting in en rondom de kast kan zowel sfeer creëren als functioneel zijn. Door middel van verlichting bovenop de kast heb je de mogelijkheid om goed te zien wat er in de kast ligt, maar het geeft ook een mooie uitstraling aan de slaapkamer. Optioneel is de verlichting dimbaar om een rustigere uitstraling te geven. Op het moment dat je meer licht in de kast nodig hebt, voeg je weer meer licht toe. Naast verlichting buiten de kast, is het ook mogelijk om verlichting in de kast toe te voegen die aangaat zodra de kast geopend wordt. In de showroom kunnen wij diverse type kastverlichting demonstreren.

 

Nieuwsgierig geworden naar welke interieur nu het beste in jouw kledingkast past? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met één van onze adviseurs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

NIEUWE BROCHURE

Brochure
Download gratis

Privacy voorkeuren
Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Dit doen wij om de website goed te laten functioneren, gebruik van de website te laten analyseren en om de gebruikerservaring te optimaliseren.
×