Scroll Top

Een goed hoofdkussen voor iedereen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Onze uitgebreide collectie hoofdkussens bestaat daarom uit meer dan 60 verschillende kussens. Komende weken zullen we iedere keer 1 type in het zonnetje zetten. Maar eerst een blog over hoofdkussens. Waarom is een goed hoofdkussen nou zo belangrijk? En welke kussens zijn er eigenlijk?

Het belang van een goed hoofdkussen

Net als een goede matras is ook een goed hoofdkussen van wezenlijk belang voor een goede nachtrust. Het hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies daarom voor een kussen met de juiste ondersteuning, waarbij je nekspieren en wervels ontspannen, zodat je weer fris aan een nieuwe dag kunt beginnen.

De juiste ondersteuning

De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig. Een rugslaper een wat hoger kussen en een zijslaper heeft wat meer stevigheid nodig. Tevens is de hoogte van het kussen voor een deel afhankelijk van het matras. Belangrijk is dat de wervelkolom bij iedere houding de juiste ondersteuning krijgt.

Vormvaste en vervormbare kussens

Vormvaste kussens, ook wel voorgevormde kussens, bieden therapeutische ondersteuning voor verschillende behoeften en slaaphoudingen. Het grote voordeel van een vormvast kussen is dat het kussen de gehele nacht dezelfde ondersteuning biedt. Voorbeelden van vormvaste kussens zijn latex kussens of Tempur kussens. Het traditionele vervormbare kussen is, zoals de naam al zegt, te vormen naar het gewenste model. Veelal zijn deze kussens gevuld met een synthetische of dons vulling die opschudbaar is en te vormen is naar jouw wensen. Dan is er ook nog een combinatie mogelijk van vormvast en vervormbaar. In deze half- vormvaste kussens wordt dan gewerkt met een vormvaste kern of neksteun in combinatie met een vervormbare vulling.

Beter 1 kussen dat past, dan 10 in de kast

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, is het in de winkel mogelijk om tegen een borg het geadviseerde kussen geheel vrijblijvend een aantal nachten uit te proberen. Je krijgt dan een nieuw kussen mee met een speciaal waterdicht, maar ademend kussensloop.

NIEUWE BROCHURE

Brochure
Download gratis

Privacy voorkeuren
Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Dit doen wij om de website goed te laten functioneren, gebruik van de website te laten analyseren en om de gebruikerservaring te optimaliseren.
×