Scroll Top

Boxspring = goed bed of Goed bed = boxspring

In de zoektocht naar een goed bed komen veel mensen in aanraking met de boxspring. Hoe kan het ook anders, bijna elke winkel die bedden verkoopt heeft voornamelijk boxsprings in de showroom staan. Ga je op vakantie naar een hotel dan slaap je ook vaak op een boxspring. Maar is de boxspring nu altijd een goed bed? Of anders gesteld is een goed bed altijd een boxspring?

Is een boxspring altijd een goed bed?

Er worden helaas heel veel zogenaamde “boxsprings” verkocht die in de verste verte niet op een goed bed lijken. Nou ja, uiterlijk misschien nog wel een beetje. En daar is dan ook meteen het grote probleem. Aan de buitenkant zien alle boxsprings er ongeveer hetzelfde uit. Maar het grote verschil zit aan de binnenkant.

Boxspring vrij vertaald betekend “bak met veren” dat klinkt natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dus hebben we in Nederland ook de benaming boxspring gehouden. Maar wat niet behouden is, is de samenstelling van de bak met veren. Wij komen diverse zogenaamde “boxsprings” tegen waar geen enkele veer in zit, soms is de bak een spaanplaat box met een laagje schuim erop en dan de bekledingsstof eromheen, of soms is zelfs die moeite niet genomen en is alleen een houten omlijsting gestoffeerd met een aantal planken, als soort van lattenbodem geplaatst waar de matras dan bovenop komt. Dit zijn uiteraard veel voordeliger oplossingen om tot eenzelfde uiterlijk te komen. Maar de inhoud van de boxspring bepaald voor een zeer groot deel het comfort van het bed.

De echte boxsprings zijn dus altijd voorzien van veren. Een enkele fabrikant maakt gebruik van bonellveren (ook wel binnenvering genoemd) maar steeds meer zie je voornamelijk pocketveren, in de boxspring. Niet te verwarren met de pocketveren in de matras. De boxspring is in wezen een dubbel geveerd bed. Eerst veren in de bodem (boxspring) en vervolgens veren in de matras die daarop komt te liggen.

Is een goed bed altijd een boxspring?

Ook hierop is het antwoord nee, een goed bed is niet altijd een boxspring. Door de trend van boxsprings zijn veel andere bedbodems en bedsystemen een beetje in de vergetelheid gekomen. Maar er zijn nog steeds verschillende andere opties om tot een heel goed bed te komen. Dat kan zijn een goede lattenbodem of schotelbodem, maar ook de welbekende spiraalbodem is nog steeds een zeer geschikte optie om een goed bed mee samen te stellen.

Waarom nu wel of geen boxspring kopen? Dat is een persoonlijke keuze die op verschillende manieren te bepalen is. Een boxspring is een gestoffeerde bedbodem die veelal met een gestoffeerd hoofdbord wordt gecombineerd. Dat kan heel mooi zijn, maar kan ook totaal niet je smaak zijn. Dan zijn er met de andere genoemde bedbodems zeker andere mogelijkheden met betrekking tot het uiterlijk.

Maar ook het ligcomfort is hierin heel persoonlijk. Een boxspring heeft over het algemeen een wat dynamische veerkracht. Hierdoor kan het bed heerlijk comfortabel voelen, of misschien juist als instabiel of te zacht worden ervaren.

Belangrijk is dus altijd te bedenken, wat vind ik mooi? Maar bovenal, waar lig ik goed ondersteund en comfortabel op?

In onze winkel hebben wij van verschillende merken boxsprings staan. Wij hebben gekozen voor een diversiteit in comfort en kwaliteit. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Auping boxspring Original, Criade en Kiruna. De Auping boxsprings zijn opgebouwd op de zeer bekende spiraalbodem en daarop dan het pocketveren pakket zoals dat in veel boxsprings toegepast wordt. Deze boxsprings kenmerken zich in een zeer duurzame ondersteuning en een maximale ventilatie.
  • Ergosleep boxspring BS1, BS3 & BS4. Bij de Ergosleep boxsprings wordt gewerkt vanuit de Slaap-DNA die bepaald wordt in een speciale belevingsruimte in onze winkel. Uit deze meting volgt een instelling die we kunnen toepassen in de boxspring. Hierdoor wordt een persoonlijke ondersteuning gecreëerd in de boxspring.
  • Magnitude boxsprings zijn er in verschillende uitvoeringen, bij de Magnitude boxspring begint het vaak bij het kiezen van een mooie uitstraling en wordt de ondersteuning bepaald door de keuze voor de bijpassende matrassen.
  • Kuperus. De boxsprings van Kuperus worden ambachtelijk gemaakt, elk bed wordt opgebouwd uit natuurlijke materialen en met de hand gemaakt.

Kortom er zijn in boxsprings vele mogelijkheden.

Weten of een boxspring voor jou een goed bed is? Maak dan hier meteen een afspraak en probeer zelf de verschillende boxsprings en laat je adviseren wat het beste bij jou past.

NIEUWE BROCHURE

Brochure
Download gratis

Privacy voorkeuren
Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Dit doen wij om de website goed te laten functioneren, gebruik van de website te laten analyseren en om de gebruikerservaring te optimaliseren.
×